Digital Scrapbook

Sånn kan det se ut når du skal "scrappe" digitalt.
Sånn kan det se ut når du skal “scrappe” digitalt.

Digital scrapbooking er noe som ikke per dags dato har blitt meget populært i Norge men det er grunn til å tro at det kan bli det. Så og si alt bli digitalisert og hvorfor ikke gjøre det samme når du skal lage en fin scrapbook. Ved å gjøre det digitalt vil man også ha mer valg når det kommer til materiale og det er mer miljøvennlig. Man har også muligheten til å spare penger ettersom det er enklere å redigere og gjøre ferdig sine prosjekter digitalt.

I disse dager så er det slik at vi alle har hauger med bilder på våre mobiler og det er ikke like vanlig å benytte kamera lenger. Men når vi først har bildene på mobilen så kan det være hyggelig å gjøre noe mer med dem. Da er digital scrapbooking helt perfekt. Du kan forevige dine minner digitalt og du trenger ikke være redd for å rote dem bort i flyttelass eller lignende.

Forevig dine minner

Når du skal lage scrapbook digitalt så benytter du en egnet programvare i stedet for saks og lim som du normalt ville brukt. Det første du gjør er å bearbeide bildet du har valgt ut. Du kan da beskjære og justere lys, klarhet og andre ting. Her er det viktig å alltid lagre originalen dersom du skulle ønske å starte på nytt. Deretter er det tid for å plassere bilde ved hjelp av programvaren. Her kan du da velge din layout og legge bilder og andre ting lag på lag. Du kan enkelt flytte, redigere og angre dersom du ønsker det. Med digi-kits så kan du lage de flotteste ting. Dette er digitale elementer du kan benyttte som bakgrunner, rammer, merker og lignende. Slike kan du finne på internett hvor noen er gratis og andre kan koste en liten sum. Du velger den pakken som passer best for deg å laster den ned. Deretter er du klar!

Når du har laget din digitale scrapbook så er den perfekt for å dele med familie og venner på e-post eller via internett. Dersom du ønsker det så kan du også laste opp de sidene du har laget i en fotobok som du kan bestille. Her er det flere leverandører å velge mellom slik som Japan Photo, Eurofoto eller FotoKnudsen. Dette vil være perfekt for deg som ønsker å holde boken fysisk i hendene men ønsker å spare litt penger å materialer.

Programvare

Dersom digital scrapbooking er noe du ønsker å prøve er det viktig å se nærmere på hvilke verktøy du trenger å bruke. Det er nemlig dette som hjelper deg til å oppnå det beste resultatet du kan. Du velger seg om du ønsker å benytte ett eller flere programmer. Noen av programmene du kan bruke er Adobe Photoshop, Jasc Paint Shop Pro, Adobe Photoshop Elements, Microsoft Digital Image Pro og Ulead Photo Impact. Søk opp programmene og les deg litt opp før du velger hvilket program du ønsker å bruke til din scrapbook. Da er det bare å si lykke til og ta godt vare på dine minner!