Hvordan lage scrapbook

Scrapbook tipsDersom du ikke allerede har slengt deg med på denne trenden så lurer du kanskje på hvordan man lager en scrapbook. I denne artikkelen vil kort forklare deg de viktigste stegene og det du trenger å vite for å lage en flott scrapbook med dine minner og bilder.

En av de tingene som er bra med scrapbooking er at det absolutt ikke er noe som er riktig eller galt. Det er du som bestemmer hva du liker og hvordan du ønsker at boken skal se ut. Det er allikevel noen ting som det kan lønne seg å vite før man starter. Man bør alltid starte med å finne ut hvilke bilder man ønsker å bruke. Kanskje det er et spesielt event eller en hendelse som du ønsker å lage en scrapbook av. Dette kan for eksempel være juleaften, forlovelsesfest eller en bursdag. Når du har valgt dette så er det viktig at du finner frem alle de bildene du ønsker å benytte i henhold til ditt valgte tema. Det kan også være greit å legge bildene i rekkefølge i henhold til hva som skjedde den spesifikke dagen slik at du får en slags tidslinje.

Det neste steget er da å finne ut hvilket papir og kartong du ønsker å bruke. Da kan det lønne seg å se på siden og velge farger som matcher de bildene du ønsker å bruke. Her kan du også inkludere mønsterpapir som du kan kombinere med fargen du har valgt ut. Deretter starter du med å finne ut hvor du ønsker at bildene skal være på siden. Er det ting på bildene du ikke ønsker at skal være med kan du klippe til bildene slik at de blir sånn som du ønsker. Ved at du gjør dette så vil fokuset du ønsker knyttet til det aktuelle bilde komme bedre frem. For at bildene skal se enda bedre ut kan du legge en fotomatte under bilde slik at det former en ramme.

Når du har plassert bildene så er det klart for overskrifter og tekst som følger med bildene og minnene dine. Overskriftene velger du selv hvor du ønsker å plassere, du må ikke nødvendigvis plassere den øverst på arket. Når det gjelder tekst så er det helt opp til deg hvor mye du vil skrive om bilde eller hendelsen. Av og til så kan bilde si mye mer enn det man eventuelt ønsker å skrive. Et lite tips er å i hvert fall ha med hvem, hva, hvor og når.

Til slutt er det tid for å pynte siden du har laget. Det er dette som viser frem din estetikk og her er det bare fantasien som setter grenser. Det finnes utallige produkter som du kan benytte til nettopp dette. Da snakker vi om alt fra bånd til klistremerker eller metallpynt. Et lite tips kan være å lage pynten selv. Dersom du er kreativ og ønsker å gjøre dette vil man virkelig kunne skape noe som kun du kan vise frem til familien og venner. Da kan du rett og slett sette ditt eget stempel og vise frem din kreativitet og estetikk på en helt spesiell måte.

Tips og kilder: