Scrapbooking tips

I denne artikkelen vil vi gi deg en rekke tips for deg som ønsker å begynne med scrapbooking eller allerede gjør det. Vi håper at dette er tips du kan ta med deg videre og fortelle til dine venner og bekjente som har den samme hobbyen.

Tips 1

Det første tipset er å alltid velge et hovedbilde til din side. Dette skal da være fokuset som man først legger merke til på siden. Deretter kan man velge andre bilder som passer til det valgte temaet men som da er noe mindre og ikke så fremtredende.

Tips 2

Når man jobber med en scrapbook så er lim en nødvendighet. Det er mange som benytter flytende lim og av og til trenger du å spre dette over en stor overflate så raskt som mulig. Et lite tips for å gjøre dette så godt som mulig er å benytte gamle plastkort. Dette kan for eksempel være et gammel gymkort eller lignende. Spar på disse og du kan benytte dem til spre limet ut over siden kjapt og i et tynt lag.

Tips 3

Noe som er viktig når du skal lage en side til scrapbook er å ha fine titler eller overskrifter. Det er ikke bare selve teksten som bør være fin og passende, det er er også andre ting man kan gjøre. Et lite tips her er å klippe ut bokstavene fra et mønstret papir. Dette blir utrolig fint når du limer det på en enkel bakgrunn.

Tips 4

Bilder er en av de tingene som virkelig skal poppe når man ser på sidene. En ting som kan hjelpe til med dette er dersom man legger en hvit ramme rundt selve bilde. Man kan da bruke en hvit papp som man limer bilde på. En annen mulighet er å be de som skal printe bildene dine om å gjøre dette.

Tips 5

Det er nok mange som har bånd og knapper som ligger i skap og skuffer hjemme hos seg selv. Gud vet hva vi sparer på. En god nyhet er at du kan få brukt disse til din scrapbook dersom du ønsker det. Med bånd kan du lage fine sløyfer som kan pynte opp sidene. Knapper vil også være fin pynt. Dersom de er i kjedelige farger kan du spraye eller male de i en annen farge som matcher det temaet du har valgt for den spesifikke siden.

Tips 6

Et annet tips for deg som ønsker å pynte opp sidene ekstra er å benytte tøy. Vi har nok alle noen gamle klær eller tøybiter hjemme som ikke skal brukes til noe annet. Disse kan man da bruke til å lage fine bakgrunner på sidene eller man kan klippe de opp og bruke tøystrimlene til å lage fine sløyfer eller annen kreative pynt.

Tips 7

Det siste tipset i denne artikkelen er om penner. Det kan være vanskelig å vite hva slags type penner man bør kjøpe og benytte i sin scrapbook. Det sies at du bør velge en penn med tynn tupp dersom du ønsker en enkel visuell opplevelse. Dersom du ønsker å ha en mer avslappet atmosfære på siden bør du benytte en tykkere penn. Det vil alltid lønne seg å ha penner med ulike størrelse på tuppen slik at du kan variere og finne en som passer perfekt til akkurat den siden du jobber med der og da.